Estic molt agraïda a l’Espai Activa’t perquè pensen molt en nosaltres, les persones grans. M’ho passo molt bé i aprenc català, que és una dels tallers que més m’agrada, ja que faig moltes faltes i sempre és bo millorar l’ortografia. A part, també participo en la majoria de les activitats que es programen. Si no fos per l’Espai Activa’t, no tindríem pràcticament res per fer al poble. Estic molt contenta en aquest sentit.

Pilar G.Espai Activa't Calldetenes

“M’agrada formar part de l’Espai Activa’t i participar en les activitats, perquè quan ens fen grans mandregem, i si ens aturem, cada cop faríem menys coses. Jo participo al grup de català i m’agrada molt. Em costa una mica però faig el que bonament puc. També vaig a caminar amb el grup. Quan hi ha alguna explicació de cuina, sobretot quan els nostres cuiners, en Jesús i l’Anna, ens fan alguna demostració, no m’ho perdo, perquè sempre tenen alguna idea nova i de bon gust!”

Nati A.Espai Activa't Calldetenes

“M’agrada formar part de l’Espai Activa’t perquè es molt divertit. Ens dinamitza un jovent molt agradable, la Núria i l’Àlvaro, i ens ensenyen moltes coses modernes què sense ells no haguéssim après. També es una bona forma de fer amistats,  perquè a la nostra edat, tots tenim els mateixos problemes. M’ha agradat molt poder fer tallers de cuina i ensenyar als demés a fer les nostres receptes i poder degustar-les després. És molt gratificant que després t’expliquin que les han fet a casa. Espero que quan puguem reunir-nos de nou, puguem continuar col·laborant amb el que sabem fer.”

Ana Maria i JesúsEspai Activa't Calldetenes

“Per mi ha estat un lloc on poder conèixer gent, ja que quan em vaig jubilar, no coneixia ningú al poble. No em relacionava amb ningú perquè treballava fora i els caps de setmana em quedava a casa. Des que vaig entrar al Casal i a l’Espai Activa’t, he anat coneixent gent. Llàstima que amb això de la pandèmia estem més limitats. Trobo que és un lloc idoni per tenir relacions socials i on realitzar un munt d’activitats que són molt positives per mi.”

Assumpta R.Espai Activa't l'Esquirol

“Em trobo molt a gust amb tot l’equip de l’Espai Activa’t. M’agraden molt els tallers de memòria, perquè m’ajuden a entrenar la ment i això si que em convé molt. Durant aquests mesos de pandèmia hem rebut uns dossiers d’activitats d’estimulació cognitiva per fer a casa i ja he acabat tots els exercicis.”

Carme M.Espai Activa't l'Esquirol

“Ens van proposar fer una obra de teatre per presentar als municipis del Cabrerès. Ningú volia tenir els papers protagonistes i a mi em van escollir perquè ho fes. La veritat és que no me n’arrepenteixo pas. Estic molt contenta d’haver-ho fet, perquè ens ho vam passar molt i molt bé!”

Agustina V.Espai Activa't l'Esquirol

“Tinc experiències molt maques d’aquest temps anant al Grup Obert de Participació Activa. La que millor recordo és quan vam fer el teatre d’improvisació, perquè vam riure moltíssim. Tothom va col·laborar, però hi va haver dues persones que ho van fer tant bé, que vam caure de cul a terra de tant riure. Va ser molt divertit!”

Núria P.Espai Activa't Santa Eugènia de Berga

“Quan treballes, no tens temps de res, i un cop deixes de fer-ho, has de trobar opcions per mantenir-te activa. Al estar prejubilada, l’Espai Activa’t m’ha permès continuar fent allò que m’agrada i apropar-me a la gent del poble. Disfruto moltíssim en els tallers de cuina. Cadascú explica les seves receptes i els seus trucs, així podem compartir el que sabem fer i aprendre de tothom. Últimament ho fem per Instagram, perquè no ho podem fer presencialment, i ha estat tot un descobriment per mi! Estic molt contenta.”

Assumpta T.Espai Activa't Santa Eugènia de Berga

“Abans m’agradava molt anar al Casal a jugar al Rummikub i a trobar-me amb les amigues. Ara estem en pandèmia i ens hem hagut de reinventar. Cada setmana fem una excursió caminant pel municipi amb les companyes, que són totes molt divertides, i és la manera que tenim per trobar-nos i passar-nos-ho bé.  De tant en tant ens asseiem i fem la xerradeta.” 

Carme P.Espai Activa't Santa Eugènia de Berga

“No em feia pagues de poder venir perquè tinc dificultats per caminar bé. Un dia, la meva germana em va dir que jo podia caminar igual que les altres. I aquí estic. Aquí camino i m’ho passo bé. Estic ben alegre amb tota la colla i me les estimo molt.”

Maria P.Espai Activa't Santa Eugènia de Berga