Ahir es va celebrar a Manresa, una nova edició de la Jornada de Bones Pràctiques en l’àmbit de joventut, per presentar els tres projectes incorporats a la plataforma de Bones Pràctiques, que recull, difon i promou tot el coneixement acumulat dels i les professionals de joventut. Dels tres projectes que aquest any formen part de la plataforma impulsada per l’Associació Catalana de Professionals de la Joventut, cal destacar el reconeixement cap al Voluntariat Ambiental i Social de Calldetenes. És un projecte adreçat a persones majors de 12 anys del municipi, juntament amb els participants del servei d’envelliment actiu dels Espais Activa’t, impulsat pel Consorci d’Osona de Serveis Socials, que combina el treball comunitari amb l’adequació d’entorns naturals de Calldetenes amb la Brigada municipal.
Pel que fa a la resta de projectes presentats, trobem el d’inclusió Catalitza de Manresa, que treballen amb l’objectiu d’aprenentatge de la llengua catalana i el reforç personal adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys, per tal d’afavorir la seva inclusió al territori, apostant per una participació i implicació en la vida social i associativa de la ciutat. D’altra banda, des de Cambrils, s’ha presentat la funció dels Agents de salut, que consisteix en la creació d’un grup de joves dels diferents instituts del municipi que, de manera voluntària s’ofereixen a ser referents en l’àmbit escolar de temes clar com la sexualitat i afectivitat, l’assetjament escolar i la prevenció en el consum de tòxics i també l’àmbit de l’ús i abús de les pantalles i les xarxes socials.
L’objectiu de la plataforma de reconeixement a les bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, és convertir-se en una eina de consulta de diferents projectes i mètodes de treball potencialment aplicables a altres regions, opinar i debatre sobre el seu contingut i promoure iniciatives.